Lid worden

Alvast bedankt voor je interesse!

Op deze pagina vind je terug hoe je lid kan worden en wat je mag verwachten als lid van onze club.

Kennismaking

Vanaf het eerste leerjaar is iedereen die eens wil proeven van het volleybal welkom bij ons. Spring gerust eens binnen tijdens een training of wedstrijd in onze sporthal (Sporthal Herkules, Ursulinenstraat 1, Herk-de-Stad) of stuur een mailtje met je vragen naar vc.herkdestad@gmail.com. Samen bekijken we dan op basis van je eventuele volleybal ervaring wat de meest geschikte trainingsgroep voor jou zou zijn.

Er is een gratis proefperiode van 4 weken. We hebben je naam, geboortedatum en adres nodig voor de verzekering tijdens deze proefperiode. Sportschoenen voor binnen dien je zelf te voorzien. Voor volleyballen en ander materiaal zorgen wij.

In het menu vind je onder ploegen alvast het overzicht van al onze ploegen met hun leeftijdsindeling en hun trainingsmomenten. Hou er wel rekening mee dat volleybal een technische sport is. Je moet met andere woorden een aantal basistechnieken beheersen voordat je wedstrijden kan spelen. Als je nog geen ervaring hebt, wordt er daarom soms aangeraden om in een jongere ploeg te beginnen.

Aansluiting

Beslis je na deze proefperiode om definitief lid te worden, dan vragen we je om ons volledige inschrijvingsformulier in te vullen. Je kan dit terugvinden via de volgende link. Hiermee zorgen we voor je volwaardige aansluiting bij de volleybalbond en je definitieve verzekering.

Ieder spelend lid van onze club betaalt ook lidgeld. Het precieze bedrag van het lidgeld hangt af van het feit of je al dan niet competitie zal spelen en het moment in het seizoen dat je aansluit. De precieze uitleg over het lidgeld vind je op de volgende pagina terug. Als je je wil aansluiten, bevestigen we je sowieso nog hoeveel lidgeld we precies verwachten.

Lid

 Als je deze formaliteiten vervuld hebt, ben je volwaardig lid van VC Herk-de-Stad! Vanaf dat moment hopen we je 2 keer per week op training te zien en (eventueel) ook op de wedstrijden. Tijdens de schoolvakanties en examenperiodes wijken we mogelijk af van onze trainingsmomenten. Als dit zo is, wordt dit tijdig gecommuniceerd door je train(st)er. Ons seizoen loopt van half augustus tot eind mei (voor de trainingen). De competitiewedstrijden vinden ongeveer plaats tussen half september en begin april.

Als je competitie speelt, krijg je een wedstrijduitrusting van ons. Op vrijwillige basis kan je ook een hoodie van de club aankopen. Wij voorzien je naam op de achterkant.

Binnen een club gelden ook altijd (ongeschreven) regels en afspraken. Wij hebben deze toch eens proberen op te lijsten. Het resultaat daarvan vind je terug in ons jeugdcharter.